Profi bérszámfejtőink időben elvégzik az összes bérrel kapcsolatos számfejtési és dokumentációs munkát az aktuális jogszabályoknak megfelelően és hasznos tanácsaikkal segítik bér és társadalombiztosítási ügyekben.
A bérszámfejtés nálunk többet jelent.

Miből is áll a bérszámfejtés?

A bérszámfejtés egy havonta ismétlődő folyamat, melynek során szakképzett bérszámfejtőink a leadott jelenléti ívek alapján számfejtik, azaz meghatározzák (kikalkulálják) a béreket, bérpótlékokat és egyéb juttatásokat, majd levonják az azokat terhelő adókat és az esetleges letiltásokat is figyelembevéve megállapítják a fizetendő béreket. Egyidejűleg megállapítják a vállalkozást terhelő adókat és járulékokat is. Az adatokat összesítve elkészítik a bérfeladást, összeállítják az utalandó adókat és elkészítik a kapcsolódó bevallásokat és statisztikákat is.

Kollégáink a bérszámfejtésben is otthon vannak.

Hívjon, ha szeretné, hogy könyvelését és bérszámfejtését egy helyen végezzék.

Érdekel!

Bér-járulék adatszolgáltatások

A bérrel kapcsolatban többféle bevallásra, adatszolgáltatásra van szükség.

A munkavállalók bejelentése az első feladat egy új belépő esetében. Ehhez előzetesen több személyes és végzettségi adatát be kell kérni, illetve a munkakörhöz kapcsolódó adatokat is meg kell adni.

A havi rendszeres vagy rendkívüli bérszámfejtést követően átadjuk az utalandó adók és járulékok listáját, valamint elkészítjük az adó- és járulékbevallásokat. A foglalkoztatás alatt különböző rendszerességgel elkészítjük a bér- és munkaügyi statisztikákat, az OEP, ONYF adatszolgáltatásokat és kiadjuk a kért munkáltatói igazolásokat. Év végén kiadjuk a levont járulékokról és szja-ról szóló igazolásokat és elkészítjük a dolgozók szja bevallását is.

A munkaviszony megszűnésekor gondoskodunk a munkavállalók és egyéb jogviszonyosok kijelentéséről és kiadjuk számunkra a szükséges igazolásokat a levont járulékokról, szja-ról, esetleges letiltásokról és az álláskeresési járulékhoz szükséges adatokról.

Társadalombiztosítási járulék

A társadalombiztosítási járulék valójában már 2012-ben megszűnt, helyette egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulékot, nyugdíjjárulékot, egészségügyi szolgáltatási járulékot, egészségügyi hozzájárulást, kifizetőként pedig szociális hozzájárulási adót kell fizetni. Ezeket összefoglalóan még mindenki tb járulékként azonosítja.

A fizetendő hozzájárulások és járadékok meghatározása igen komplex feladat, bérszámfejtőink a jogviszonyok jellege, ideje, esetleges kiegészítő jogviszonyok, nyugdíjak, stb. alapján kalkulálják ki összegüket.