Regisztrált mérlegképes könyvelőink a cégalapítástól kezdődően teljeskörű könyvviteli szolgáltatást, bérszámfejtést, adóbevallások elkészítését és minden kapcsolódó adminisztrációt elvégeznek, tanácsadással segítik munkáját.
A könyvelés nálunk többet jelent.

Miből is áll a könyvelés?

A könyvelés alapvetően a vállalkozásban keletkezett és általa befogadott számlák, bankkivonatok, pénztárbizonylatok, bérösszesítők és egyéb, a céghez kapcsolódó dokumentumok rögzítését jelenti. A könyvelő akkor tud hatékony lenni, ha nem csak a számlákat, de a hozzájuk tartozó egyéb iratokat is megkapja: szerződéseket, teljesítés igazolásokat, árajánlatokat, stb. Néha egyéb információk megadására is szükség lehet: pl. egy frissen vásárolt gépnél a könyvelőnek tudnia kell, hogy várhatóan hány évig fog működni, ha pedig már nem lehet tovább használni, eladható-e a használt piacon. Ezek mind szükségesek ahhoz, hogy le tudja könyvelni a gépbeszerzés számláját.

A könyelés része az év végi egyeztetés is, ilyenkor a könyvelőknek szüksége van a különböző eszközök és készletek leltárára, a vevők és szállítók nyitott tételeinek megerősítő leveleire. Ezután állítják össze az éves beszámolót, amit igény (szükség) esetén könyvvizsgálatra is visznek.

Ahhoz tehát, hogy könyvelőink a legjobb munkát tudják végezni információkra van szükségük. Ha ezeket nem kéri könyvelője, lehet, hogy érdemes lenne megfontolnia a könyelőváltást.

Tapasztalt könyvelőink várják jelentkezését

Hívjon, ha szeretné vállalkozása könyvelését megbízható kezekben tudni.

Érdekel!

Kft könyvelése

A kft-k könyvelése a legáltalánosabb könyvelési feladat. Természetesen sok múlik a kft tevékenységén: könyvelési szempontból egészen más feladatot jelent egy termelő, értékesítő vagy egy szolgáltató cég könyvelését ellátni, sőt az egyes szolgáltatások között is jelentős különbségek lehetnek. Teljesen más egy üzemet, egy kisboltot, egy kávézót vagy egy tanácsadó céget könyvelni.

Ha kft-ről beszélünk, akkor feltételezzük, hogy alkalmazottak is dolgoznak a cégben. Ekkor már bérekkel és egyéb juttatásokkal is kell számolnunk.

Egy korlátolt felelősségű társaság ügyvezetője nem biztos, hogy megegyezik a társaság tulajdonosával, így még nagyobb szerepet kaphatnak a különböző vezető tájékoztatók, riportok is.

0
0
0
0

Forrás: KSH - A regisztrált gazdasági szervezetek száma 2015.

Cégalapítás könyvelése

Könyvelőirodánk alakuló cégek könyvelését is vállalja. Induló cégeknél könyvelőként több segítői feladatunk is van: ha még nem sikerült kiválasztani a megfelelő társasági formát, adózási kategórát, áfakör besorolást, stb. segítünk a választásban, hogy minél egyszerűbben és gazdaságosabban tudja cégét üzemeltetni. Ezekben a kérdésekben gyakran a cégjogászok nem kellőképpen tájékozottak, kérje segítségünket!

Startup vállalkozásoknál ki kell alakítani a különböző számviteli szabályzatokat: pénzkezelési, leltározási, selejtezési, értékelési szabályzatok, számviteli politika, stb. Ezen túl ki kell alakítani a szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartását, a bélyegzőnyilvántartást is. A tevékenységi körtől függően egyéb nyilvántartások, elszámolások, űrlapok, nyomtatványok kialakítása is szükségessé válhat.

Szeretne egy igazán tapasztalt könyvelőt?

Ne keressen tovább, érdeklődjön a részletekről, kérjen ajánlatot!

Mit jelent a számviteli szolgáltatás?

A számviteli szolgáltatás a könyvviteli és könyvvizsgálati szolgáltatások összességét jelenti. A könyvviteli szolgáltatások alatt a könyvelő által elvégzendő feladatokat érjük. A számviteli törvény hatályos előírásai szerint a vállalkozásoknak kötelező könyvviteli szolgáltatót, vagy hasonló feltételeknek megfelelő magánszemély közreműködését kell igénybevenniük, ha az éves nettó árbevételük az üzleti évet megelőző két üzleti év átlagában - ennek hiányában a tárgyévben várhatóan - a 10 millió forintot meghaladja.

Kollégáink mindannyian rendelkeznek a könyvviteli szolgáltatás végzéséhez szükséges regisztrációval és minden esetben résztvesznek a kötelező éves továbbképzéseken is. Természetesen ezen túl is folyamatosan képzik magukat, hogy az aktuális jogszabályoknak megfelelően tudjanak működni.

Minden könyvelőnk felkészült. naprakész. gyors.

Könyvelőink alaposan felkészültek és mindannyian regisztrált mérlegképes könyvelők. Vállalkozása könyvelését biztos kézben tudhatja, nem zaklatjuk felesleges kérdésekkel, de időben tájékoztatjuk a fontos változásokról.

Számlázás

A számlázás nem feltétlenül könyvelői feladat, de természetesen könyvelőink is számlázhatnak, ha úgy kényelmesebb ügyfelünknek. Lehetőség van online számlázási rendszerek használatára is, így akár az is lehetséges, hogy a számlák egy részét (például a szerződésen alapuló, havi rendszeres számlákat) könyvelőink számlázzák, míg az esetieket ügyfelünk állítja ki.